Ingrediƫnten (voor 4 personen)
- 600 g gemengd gehakt varkens/runds
- 1 grote wortel
- 2 selder stengels
- 1 ajuin
- 120 g hamblokjes
- 800 g tomatenstukjes in blik
- 140 g tomatenpuree
- 100 ml rundsfond
- 90 ml witte wijn
- 500 g cavatappi
- parmezaanse kaas
- boter
- 2 theelepeltjes suiker
- zout
- peper
Stap 1
Snij de selderstengels en wortel fijn. Verhit boter in een grote pot. Als de boter gesmolten is voeg je de selder, wortel en ui toe. Laat bakken tot de ui zacht is.
Stap 2
Voeg het gehakt toe en bak dit tot het gehakt een bruine kleur heeft. Voeg daarna de hamblokjes toe en roer ze onder het gehakt. Laat een minuutje of 2 meebakken. Doe de wijn erbij en laat inkoken. Als ongeveer de helft van de wijn is opgenomen door het gehakt, doe je de fond erbij. Laat 10 minuten inkoken.
Stap 3
Voeg de tomatenstukjes en de tomatenpuree toe. Geef er wat smaak aan met zout en peper. Ik doe er ook altijd 2 theelepeltjes suiker bij. De suiker neemt de bitterheid van de tomaten weg. Hou jij nu net van de smaak van pure tomaten, kan je deze stap weglaten. Laat ten minste 1 uur koken op een laag vuur. Doe het deksel schuin op de pot zodat de damp uit de pot kan. Roer af en toe eens in de saus.
Stap 4
Warm wat water op in een pot. Als het water kookt, doe je wat zout en olie in het water. Zo geef je de pasta wat smaak. Door de olie gaan de pastaslierten niet aan elkaar plakken. Kook de Cavatappi.
Giet na 6 minuten de pasta af en doe ze in een kom. Om te voorkomen dat de gekookte pasta aan elkaar kleeft, doe je er best nog wat olijfolie over. Het is moeilijk om pasta om te roeren in een volle kom. Daarom doe ik voor ik de pasta in de kom doe, al een laagje olie op de bodem. Dien op met wat parmezaan.
Klaar!
Ziezo, je pasta is klaar, smakelijk!
Mmm krijg ik honger van ! Ziet er goed uit (:
BeantwoordenVerwijderenZiet er heerlijk uit! Wat grappig, ik maak een simpele gehaktsaus dan weer heel anders, iedereen heeft daar zo zijn eigen receptje voor
BeantwoordenVerwijderen