dinsdag 27 januari 2015

Hoe droog ik mijn haar veilig met de haardroger?

Foto: Pixabay
Haar drogen, we weten dat het slecht is voor ons haar, maar hé soms moet het gewoon! Ik zocht uit, hoe we dit het best kunnen aanpakken.

Droog je haar eerst met een handdoek


Foto: Flickr


Als je haar nog echt kletsnat is, duurt het een eeuwigheid eerdat je haar droog is met de föhn. Je kan je haar dus het best drogen met een handdoek. Pas wel op! Je haar ruw door de handdoek halen, zorgt alleen maar voor beschadigd haar. Hou je hoofd schuin en ga met de handdoek van boven naar beneden (met de haarschubben mee). 


Föhn met een opzetstuk


Foto: Flickr

Dit zeiden ze me vroeger vaak, maar ik snapte nooit wat dat uitmaakte. Wel, dit zorgt ervoor dat de warmte zich gaat verspreiden op je haar en niet vlak op één plaats. 


Föhn met de haarschubben mee

Foto: Flickr

Ga met je haardroger van boven naar beneden. Als je dit niet doet blaas je tegen je haarschubben in en krijg je van dat gevreesde kroezelhaar. 

Föhn op een lage temperatuur

Foto: Wikipedia


Dit spreekt natuurlijk voor zich. Een lagere temperatuur is beter voor je haar. Ga vaak met je handen door je haar om je haar los te maken van elkaar.

Borstel geregeld je haar 

Foto: Flickr


Als je haar nat is, klit het vaak aan elkaar tot een dikkere lok haar. Stop geregeld even met föhnen om je haar te kammen. Zo gaan de al droge haartjes van die dikkere lok en kan de haardroger de andere natte haren weer drogen.Zo, dat waren mijn tips. Heb jij nog tips? Laat ze zeker achter in de comments!3 opmerkingen:

 1. Haha, vroeger was ik echt bang voor de fohn. Gelukkig nu niet meer haha.

  XDerek

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk artikel met fijne tips!

  x Karen
  http://dressinginlabels.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!