zondag 1 februari 2015

3x wrap | zalm, kalkoen en kip



























Ik hou echt niet van brood, en om dat te vervangen, eet ik af en toe eens een wrap. Wraps zijn heerlijk en je kan ze op zo veel manieren bereiden! Ik laat jullie een hele maaltijd zien: een wrap voor bij je ontbijt, lunch èn avondmaal!



Ontbijt: wrap met kip en yoghurt


Wat je nodig hebt (voor 1 persoon)



























                                   één wrap | natuur yoghurt | twee schelletjes kip | sla mix


Stap 1



























Smeer de wrap in met yoghurt. Aan de bovenkant leg je twee schelletjes kip (ik leg het aan de bovenkant omdat we hem meteen in het midden gaan plooien).


Stap 2





























Op de kip leg je een handje vol van de sla mix. 


Klaar!





























Plooi het onderste deel van de wrap naar boven. Daarna plooi je de linkerkant naar de rechterkant. Ik sneed de driehoek nog eens door tot twee kleinere driehoekjes.





Lunch: zalmwrap met philadelphia


Wat je nodig hebt (voor 1 persoon)































één wrap | twee lapjes gerookte zalm | philadelphia original | rucola sla



Stap 1






























Smeer je wrap in met een laagje Philadelphia.


Stap 2






























Leg de twee zalmlapjes in het midden van je wrap.


Stap 3






























Verdeel je rucola over de zalm.



Klaar!





























Lunch is served!




Avondmaal: kalkoenwrap met paprika


Wat heb je nodig hebt (voor 4 personen)






























vier wraps | één rode paprika | ijsbergsla | 500 g gemarineerde kalkoenreepjes | saus


Stap 1



Snij de paprika in dunne reepjes.


Stap 2





























Verhit olijfolie in een (wok)pan en stoof de paprika een 20 minuten tot ze zacht zijn.



Stap 3





























Voeg de kalkoenreepjes bij de paprika's en bak tot ze gaar zijn.



Stap 4

























Verwarm de wraps in de microgolf oven. Voor één wrap kan je het best beginnen met 20 seconden op 600 watt. Als het nog niet warm genoeg is kan je ze nog altijd langer laten staan. Voor zes wraps gebruikte ik één minuut.



Stap 5





























Start met je saus (ik gebruikte andalouse). Over de saus leg je de ijsbergsla.



Stap 6





























Over de sla verdeel je wat van de kalkoenreepjes.


Klaar!










Ziezo, je wrap is klaar!


Smakelijk!

Q: Eet jij wel eens een wrap?

3 opmerkingen:

  1. Wraps is echt één van mijn favoriete gerechten! Jammie!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hm, heerlijk, Silke! Ik ben dol op wraps.. en zeker wanneer ze snel en makkelijk zijn. Ik vind dan ook alle drie de opties top.. vooral die combinatie van zalm.. zo hemels ^^

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Oooh the yum, ze lijken me alledrie heerlijk!

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!