woensdag 17 juli 2013

Recept: pappardelle met gehaktsaus en pancetta

Mij kan je altijd plezier doen met goed eten. Voornamelijk dan met een goede pasta. Deze pasta heb ik onlangs ontdekt, en ik ben er helemaal weg van! 

Heb jij nog nooit gehoord van pappardelle of pancetta? Geen probleem, lees verder en geniet!





Benodigdheden (4 personen)
Wortel, ui, pancetta, selderij, pappardelle
  • 400 g pappardelle 
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels boter
  • 125 g pancetta 
  • 1 kleine ui, fijngehakt
  • 1 kleine wortel, fijngehakt
  • 1 stengel selderij, fijngehakt
  • 1 teentje knoflook
  • 500 g rundergehakt
  • 125 ml droge witte wijn
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 125 ml runderbouillon
  • 125 ml melk
  • geraspte Parmezaanse kaas
  • zout en peper

Stappen

1. Verhit olijfolie samen met de boter in een braadpan op een matig vuur. Voeg de pancetta, ui, wortel, selderij en knoflook toe en fruit de groenten ongeveer 5 minuten tot ze zacht zijn.
















2. Voeg het gehakt toe en bak dit in ongeveer 5 minuten bruin. Schenk de wijn erbij en laat deze 2-3 minuten minimaal tot de helft inkoken.

3. Voeg de tomatenpuree, bouillon, zout en peper toe. Breng weer aan de kook en laat de saus op een heel laag vuurtje, zonder deksel, ongeveer 2 uur en 30 minuten sudderen, af en toe roeren. 
Tip: als de saus te droog wordt, voeg 2 eetlepels melk toe.
















4. Kook de pasta in een grote pot met kokend water ongeveer 3-4 minuten als je hem graag al dente wilt.

5. Giet de pasta af en doe de pasta in een schaal. Meng de saus erdoor en serveer met de parmezaan. Smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie!