Thee is gezond, dat is algemeen bekend onder de bevolking. Maar welke stoffen in de thee maken dit gezond? En welke thee kan je best gebruiken om welke reden? Mensen hebben ook vaak het idee dat thee geen enkel nadeel heeft. Dit is allemaal echter minder waar.
Voordelen
Remt de 'slechte' cholesterol af
Thee helpt bij de instandhouding van een gezond cholesterol niveau. Het remt namelijk de 'LDL' (low density lipoproteïnen) af. Dit is beter bekend als 'de slechte cholesterol'.
Helpt bij vermageren
Onze stofwisseling haalt energie uit onze voeding en zet deze om in bruikbare stoffen. Een moeilijker woord voor stofwisseling is 'metabolisme'. Door het drinken van vooral groene thee stijgt het metabolisme gehalte met 4%. Hierdoor verbrand je dus extra calorieën.
Houd je jong en gezond
Zwarte thee |
Voorkomt gaatjes
Een kopje thee na de maaltijd helpt het bestrijden van bacteriën. Zo helpt het mee aan een gezond tandglazuur en een gezond gebit.
Voorkomt hart-en vaatziekten
Om de kans te verkleinen op hart-en vaatziekten is het het best dat je bloed vloeibaar blijft en niet verklontert. Daar zorgen de flavonoiden voor. Deze stof vind je vooral terug in zwarte thee.
Nadelen
Bemoeilijkt spijsvertering
Dit heeft allemaal te maken met het tijdstip waarop je je thee drinkt. Als je deze drinkt tijdens of net na de maaltijd gaan je maagsappen verdunnen. Dit brengt je spijsvertering in het gedrang. Het best kan je dus thee drinken een paar uur voor of na je maaltijd.
Problemen met nieren (bij het overmatig drinken van thee)
Het belangrijkst is dat je thee met mate drinkt. Als je te grote hoeveelheden drinkt of te vaak, komen je nieren onder druk te staan.
Wil je nog meer te weten komen over theesoorten? Klik dan hier.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Bedankt voor je reactie!