In deze tijd van het jaar zitten onze dagen vol met feestjes en etentjes. Fondue, gourmet of misschien een 5 gangen menu. Het is lekker maar slecht voor ons lichaam. Daarom proberen we tussen die etentjes wat minder of gezonder te eten. Als er zelfs nog wel tijd over is om iets lekker en licht te koken....Dit recept is ideaal om klaar te maken tussen deze drukke dagen. Het is gezond, snel klaar, maar bovendien lekker!
Benodigdheden
- Krielaardappeltjes (verpakt verkrijgbaar in de supermarkt)
- Kip wok reepjes (verpakt verkrijgbaar in de supermarkt)
- Wokgroentjes
- Vloeibare boter
- Olie
Allereerst neem je een pan en hier doe je de vloeibare boter in. Overdrijf niet met de boter, je kan later nog boter toevoegen als je pan te droog wordt. Als de boter gesmolten is voeg je de aardappeltjes toe op een middelhoog vuur.
Stap 2
Neem daarna een wokpan en doe hier een scheutje olie in en voeg daarna de wok reepjes toe. Wacht tot de reepjes volledig gebakken zijn aan de buitenkant.
Stap 3
Voeg een zakje wok groenten toe. Je kan dit verpakt in de winkel kopen of je kan zelf je gewenste groentjes fijn snijden. Roer je groenten wat onder het vlees en laat sudderen op een laag vuur.
Stap 4
Als je groentjes wat slap zijn geworden maar nog steeds krokant zijn is je wok klaar. Je kan als laatste nog een boullion keteltje toevoegen. Dit geeft wat extra smaak aan je wok. Je laat dit gewoon door de warmte van je groenten en vlees smelten. Dit roer je wat onder de rest en je wok is klaar!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Bedankt voor je reactie!